Rapportera

Du som är företrädare för ett jaktområde kan logga in i Älgdatas inrapporteringsdel för att

  • rapportera in fällda älgar 
  • slutrapportera älgjakten 
  • rapportera in fällda kronhjortar
  • ansöka om ändring av jaktområde.

Inloggning sker med Bank-ID eller lösenord (endast Bank-ID för rapportering av kronhjort). Rapportering av fälld älg och kronhjort kan även ske via andra system. Oavsett vilket system du använder för rapportering av fällt vilt ska slutrapportering av jakten göras i Älgdata.

Inloggning i Älgdatas inrapporteringsdel

Rapportering av fälld älgkalv på oregistrerad mark samt fälld kronhjortskalv på oregistrerad mark eller vid skyddsjakt ligger utanför Älgdatas inrapporteringsdel och kräver ingen inloggning.

Rapportera in fälld älgkalv på oregistrerad mark (Länk direkt till e-tjänsten)

Rapportera in fälld kronhjortskalv på oregistrerad mark eller vid skyddsjakt (Länk direkt till e-tjänsten)

Fyra män i jaktkläder sitter ner och dricker kaffe

Rapportera fälld älg

Fälld älg rapporteras i Älgdatas inrapporteringsdel, som kräver inloggning. Här ska du även slutrapportera älgjakten. Rapportering av fälld älgkalv på oregistrerad mark sker i en separat e-tjänst som inte kräver inloggning.

Kronhjort med stora horn i skogen om hösten

Rapportera fälld kronhjort

Fälld kronhjort ska rapporteras i Älgdatas inrapporteringsdel, som kräver inloggning med bank-ID. Här ska du även lämna slutrapport för kronhjortsjakten.

En älg springer över en åker i skymning, i bakgrunden syns en stor måne.

Ansökan om ändring av älgjaktsområde

Företrädare för registrerat älgjaktsområde som loggar in med Bank-ID kan ansöka om en ändring av området med hjälp av en digital tjänst “Ansökan om ändring av älgjaktsområde”.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.